EUROPA
Economia 16/05/2012

El Banc Central Europeu prefereix que Grècia continuï a la zona euro

Mario Draghi destaca que "el dèficit públic general de la zona euro ha caigut significativament; el deute hauria de deixar d'augmentar el proper any i, a partir d'aquest moment, baixar"

Efe
1 min

FráncfortEl president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, ha dit avui que, tot i que no és una qüestió que hagi de decidir el BCE, l'entitat monetària europea "prefereix que Grècia continuï a la zona euro".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Draghi també ha assegurat que el BCE continuarà complint "el mandat de mantenir l'estabilitat de preus a mitjà termini en línia amb les provisions del tractat i preservant la integritat del nostre balanç".

A més, el president del BCE ha destacat que "el dèficit públic general de la zona euro ha caigut significativament; el deute hauria de deixar d'augmentar el proper any i, a partir d'aquest moment, baixar".

"L'extensió del progrés en aquest front ha estat reconeguda i valorada insuficientment. En aquests països i en tots els que tenen programes (de rescat), els governs han adoptat reformes significatives i difícils i continuaran fent-ho així", ha afegit Draghi. A més, ha assegurat que "és necessari fer més, hauríem d'apreciar la rapidesa amb què milloren les coses quan s'adopten accions serioses".

El president del BCE ha dit que la política monetària del BCE continuarà assegurant l'estabilitat de preus en el conjunt de la zona euro, però que no pot afrontar les taxes d'inflació en països individuals.

stats