FINANCES
Economia 10/03/2011

CatalunyaCaixa necessita 1.700 milions i Unnim 568 milions per complir les exigències de capital

Només amb aquests diners podran complir els objectius que estableix el govern espanyol. En total, les entitats espanyoles necessitaran 15.000 milions d'euros. CaixaBank ja compleix i no necessitarà més diners.

à. Font / A. Carbonell
1 min
El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernánde Ordóñez, amb Jean Claude Trichet, a Madrid. Foto: EFE

BarcelonaEl Banc d'Espanya ha detallat avui la quantitat exacta de diners que necessitaran les entitats financeres per complir les exigències del govern espanyol. Segons aquest informe, al conjunt de bancs i caixes els calen 15.152 milions d'euros. D'aquests, poc més d'una desena part (1.718 milions) són els que necessita CatalunyaCaixa, mentre que Unnim precisa 568 milions. La tercera entitat catalana, la futura CaixaBank, no necessita diners perquè ja compleix els objectius.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El govern espanyol va establir fa unes setmanes que les caixes hagin de tenir un 10% de core capital (que són el total de reserves per fer front a possibles pèrdues), molt per sobre del 7% que exigeixen les normes internacionals de Basilea III. Amb aquesta elevada exigència, el govern espanyol espera que els mercats internacionals deixin de dubtar del sistema financer espanyol.

Del total d'entitats financeres que hi ha a Espanya, n'hi ha 12 que necessitaran augmentar el seu capital. Vuit d'elles són caixes d'estalvis (CatalunyaCaixa, Unnim, Bankia, Banco Base, Caja Cívica, Banco Mare Nostrum, Novacaixagalicia, Caja España de Inversiones), dos són bancs espanyols (Bankpime i Bankinter) i, finalment, les dues últimes són filials de bancs estrangers (Barclays i Deutsche Bank).

stats