Economia 08/12/2011

El Banc Sabadell farà una ampliació de capital de fins a 1.000 milions d'euros

La CAM s'ha disparat a la borsa, un 23,02%, i l'entitat vallesana també ha registrat un augment del 4,74%

Efe
2 min
Josep Oliu, president de Banc Sabadell / EFE

BarcelonaEl Banc Sabadell farà una ampliació de capital de fins a un màxim de 1.000 milions d'euros dins el procés d'integració de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM), que li va ser adjudicada ahir dimecres pel Banc d'Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A la presentació de l'operació davant els analistes, el Sabadell ha indicat a més que el grup resultant de l'adquisició de la caixa alacantina generarà 2.100 milions d'euros de core capital o recursos de màxima qualitat davant actius de risc, mitjançant el canvi de participacions preferents per accions.

D'aquesta manera, afegeix el banc, el que s'anomena Core Tier 1 –la proporció entre recursos propis de més qualitat i els actius ponderats per risc– del banc després de l'adquisició arribarà al 9% que exigeix l'ABE (Autoritat Bancària Europea).

Sinergies de 300 milions d'euros

L'entitat ha assenyalat també que la integració amb la caixa alacantina generarà unes sinergies anuals superiors als 300 milions d'euros.

En la presentació a analistes, el banc ha confirmat que assumeix una cartera de crèdits dubtosos de la CAM de 24.600 milions d'euros, 3.900 milions dels quals es cobriran amb les provisions ja existents.

Un 80% de la cartera de crèdits dubtosos l'assumirà el Fons de Garantia de Dipòsits

L'import restant –20.700 milions d'euros– es cobrirà en un 80% pel Fons de Garantia de Dipòsits (FGD), mentre que el 20% l'assumirà el mateix banc.

El Banc d'Espanya va adjudicar aquest dimecres la CAM, intervinguda el mes de juliol passat, al Banc de Sabadell (Vallès Occidental), l'única entitat que havia licitat en ferm per la caixa alacantina.

Les accions de Banc Sabadell i les quotes participatives de la caixa van ser suspeses en borsa poc abans del tancament de la sessió. Tot i això, els dos valors s'han disparat aquest matí de dijous en la seva tornada al parquet, de manera que la CAM es revalorava un 23,02%, la pujada més gran de tot el mercat, i el Sabadell pujava el 4,74%, el repunt més elevat de l'IBEX.

stats