BANCA
Economia 11/12/2011

Banc Sabadell calcula uns 1.000 acomiadaments per la reestructuració de la CAM

El president del banc, Josep Oliu, diu en una entrevista a 'El Periódico' que és "correcte" limitar els sous dels directius als bancs amb ajudes

Acn
1 min
Josep Oliu, president de Banc Sabadell / EFE

BarcelonaEl president del Banc Sabadell, Josep Oliu, ha afirmat que la reestructuració de la CAM pot comportar uns mil acomiadaments. En una entrevista al diari El Periódico, Oliu ha donat aquest càlcul, tot i afegir que encara no es poden saber amb certesa el nombre de baixes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El directiu ha insistit que Brussel·les supeditarà l'operació de compra de la CAM al fet que es tanquin, en principi, 300 oficines de l'entitat i que es faci una reducció de plantilla.

Oliu també ha opinat que veu "correcte" limitar els sous dels directius de bancs que hagin rebut ajudes. Tot i això, ha afegit que s'han de situar d'acord a la categoria i al mercat de directius que es necessita per poder tirar endavant aquestes entitats.

Dimecres passat es va confirmar l'absorció de la CAM per part de l'entitat catalana, que qualifica l'operació de "dura", però descarta que suposi pèrdues de cara a l'any que ve.

Oliu ha remarcat que l'operació comportarà el naixement d'un banc "sa" i solvent, ja que té prou garanties del Fons de Garantia de Dipòsits (FGD), que aportarà 5.300 milions d'euros i permetrà que el dèficit públic no quedi afectat, ja que el FROB no haurà de posar ni un cèntim. A més, el capital principal de la nova entitat serà del 9,9%, per sobre de les exigències de la Unió Europea, que està fixat en el 9%.

El president del Banc Sabadell ha admès que costarà "una mica més" integrar la CAM que el Banco Pastor ja que l'operació "tindrà probablement complicacions que encara no podem preveure" i que "és molt més fàcil", ha puntualitzat, una operació amb un banc.

stats