Economia 10/04/2012

El Banc d'Espanya creu que el crèdit no fluirà només amb la reestructuració

El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, assegura que són "imprescindibles" més reformes, ja que "no és probable que veiem aviat una forta recuperació de l'economia espanyola"

Efe
1 min
El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, plega en un termini de només tres mesos.

MadridEl governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha admès avui dimarts que tot i la reestructuració financera "encara queden moltes coses per fer" i, malgrat que és "absolutament necessària", ha advertit que "no és suficient per si sola perquè el crèdit flueixi".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El crèdit no millorarà mentre no augmenti la demanda solvent, ha explicat, i per això són "imprescindibles" més reformes, ja que "no és probable que veiem aviat una forta recuperació de l'economia espanyola".

En la intervenció en la XIX Trobada del sector financer, organitzada per Deloitte i 'Abc', Fernández Ordóñez ha instat Espanya que segueixi millorant la seva competitivitat, i ha dit que tot allò que s'ha fet en el sector financer no serà suficient si l'economia empitjora.

Si l'economia es recupera, serà més que suficient el que s'hagi fet, però si l'economia empitjora més del previst, caldrà seguir augmentant i millorant el capital tant com sigui necessari per seguir comptant amb entitats sòlides, ha afegit.

Massa temps per fer reformes

A més, ha justificat que la reestructuració financera s'ha dilatat en el temps perquè no hi ha hagut un "banc dolent", sinó que sempre s'ha mirat de fer servir la quantitat mínima possible de recursos públics.

En qualsevol cas, encara queden moltes coses per fer. El governador ha assegurat que "ja queda poc" per completar la reestructuració financera i ha elogiat la tasca del Banc d'Espanya, que ha tractat de buscar solucions privades durant tot el procés, "la qual cosa exigeix convèncer", i costa més temps.

stats