ENTITATS FINANCERES
Economia 29/09/2011

El Banc d'Espanya fa fora la directora de la CAM per manipular els comptes

María Dolores Amorós es va adjudicar una pensió vitalícia de 370.000 euros anuals

Ara
1 min

BarcelonaEl Banc d'Espanya no s'ho ha pensat dos cops i ha despatxat a la directora de la Caja del Mediterráneo (CAM), María Dolores Amorós, en considerar que ha manipulat els comptes de l'entitat, ara intervinguda per l'Estat. Els tres gestors dels Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) que dirigeixen ara la caixa valenciana van fer fora a l'executiva sense dret d'indemnització. Segons publiquen diversos diaris, Amorós hauria fet el que s'anomena "comptabilitat creativa" amb alguna operació realitzada per l'entitat, sempre obtenint un benefici en el seu favor.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A banda de jugar amb els números de l'entitat, Amorós es va adjudicar una pensió vitalícia de 370.000 euros anuals. El FROB considera aquesta xifra "absolutament desproporcionada", en especial tenint en compte la mala gestió de l'entitat que l'ha portada a ser intervinguda per l'Estat.

L'acomiadament disciplinari de María Dolores Amorós obre la porta a la depuració de responsabilitats per la mala gestió de l'entitat alacantina. El Banc d'Espanya ja està investigant el paper exercit pels consellers de l'entitat i per la seva cúpula directiva en el deteriorament de la situació financera de CAM. El regulador està sospesant la possibilitat d'aplicar sancions a la direcció i consellers de l'entitat per gestió fraudulenta.

stats