ECONOMIA
Economia 30/12/2010

El Banc d'Espanya veu una certa millora en el consum de l'últim trimestre de l'any

En el seu butlletí econòmic de desembre, la institució assenyala que els indicadors de construcció segueixen sent desfavorables

Redacció
1 min
El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernánde Ordóñez, amb Jean Claude Trichet, a Madrid. Foto: EFE

BarcelonaEl Banc d'Espanya creu que els indicadors de consum privat mostren una lleugera recuperació en l'últim trimestre de l'any. Per explicar la seva lectura de la situació, l'entitat posa l'exemple de l'índex de vendes minoristes, que va reduir el seu retrocés, així com les matriculacions de vehicles, que han aturat les fortes caigudes dels darrers mesos, des que va finalitzar el Pla 2000E per a la compra de cotxes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El butlletí econòmic del Banc d'Espanya de desembre també destaca que la confiança dels consumidors va millorar a l'octubre i novembre. Per contra, els indicadors de clima industrial donen senyals contradictòries. Per una banda, la cartera de comandes, els nivells d'utilització de capacitat productiva i el clima industrial van retrocedir a l'octubre i novembre. D'altra banda, les comandes totals van augmentar, com a conseqüència principalment del major dinamisme exterior.

Des de la construcció segueixen arribant males notícies, especialment pel que fa a la inversió del sector. Finalment, pel que fa a l'atur, la institució que presideix Miguel Ángel Fernández Ordóñez afirma que la destrucció de llocs de treball s'ha moderat els darrers mesos de l'any.

stats