Economia 16/04/2013

El Banc d'Espanya reinicia el procés sobre la continuïtat de Sáenz amb la nova normativa

El supervisor revisarà l'experiència i professionalitat del conseller delegat del Santander i tindrà l'última paraula per decidir si segueix en el seu càrrec

Efe
1 min

MadridEl Banc d'Espanya ha arxivat aquest dimarts el procés per determinar si el conseller delegat del Banco Santander, Alfredo Sáenz, compleix els criteris d'honorabilitat per mantenir el seu càrrec –que es va posar en marxa a finals de febrer– i n'ha obert un de nou amb els requisits de l'Autoritat Bancària Europea incorporats a la legislació espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha informat el supervisor, la seva comissió executiva ha decidit obrir un nou administratiu després que, divendres passat, l'executiu aprovés un decret que incorporava a la normativa de les entitats de crèdit els criteris europeus sobre l'avaluació de l'adequació dels membre d'un òrgan d'administració i els titulars de funcions clau.

D'aquesta manera serà el Banc d'Espanya qui determini l'honorabilitat d'un banquer o membre d'un consell d'administració d'una entitat financera. L'entitat pública revisarà l'experiència i la professionalitat del segon del Santander i tindrà l'última paraula per decidir, tot i estar condemnat, si continua al seu lloc de treball.

Sáenz va ser condemnat l'any 2011 per un delicte d'acusació falsa comès l'any 1993 contra diversos creditors del Banesto, entitat que va presidir després de ser nacionalitzada. A finals de 2011, el darrer consell de ministres de l'executiu de Zapatero va indultar-lo, decisió que el Tribunal Suprem va anul·lar de forma parcial al febrer.

stats