ECONOMIA
Economia 30/03/2011

El Banc d'Espanya manté la seva previsió del creixement del PIB en el 0,8%

Es preveu la reactivació lenta del consum el 2012, quan s'estima un augment del PIB de l'1,5%

Redacció
1 min

BarcelonaEl Banc d'Espanya manté la seva previsió de creixement de l'economia espanyola en el 0,8% per al 2011 a causa de la "lenta recuperació" de la demanda interna, davant de l'estimació del govern espanyol, que espera un increment del PIB de l'1,3%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El supervisor preveu que la reactivació del consum es produirà a un ritme lent el 2012, quan s'estima un augment del PIB de l'1,5%, un punt inferior a l'estimat per l'executiu. Segons el butlletí econòmic del Banc d'Espanya corresponent al març, alguns dels desequilibris acumulats per l'economia espanyola es corregiran "parcialment" el 2011 i 2012, entre ells el dèficit públic, que es reduirà de manera "substancial".

En aquest sentit, preveu un dèficit de les administracions públiques enguany del 6,2% del PIB, dues dècimes superior al projectat pel govern, mentre que per al 2012 el situa en el 5,2%, davant del 4,4% previst per l'executiu. Malgrat tot, alerta que l'objectiu de retallada de la despesa que encara han de fer les administracions públiques és "considerable" i que "no té precedent històric, ni en la seva grandària ni en la seva extensió" i que "existeixen riscos de desviacions".

Pel que fa a això, advoca per un "control estricte" del dèficit de les comunitats autònomes i una major concreció de les mesures de despesa per a l'any que ve. D'altra banda, adverteix que l'economia espanyola es troba encara immersa en una situació "difícil" i aposta per "avançar en reformes estructurals", com la recapitalizació del sistema financer.

stats