ECONOMIA
Economia 31/05/2013

El Banc d'Espanya proposa contractar aturats per sota del sou mínim de 645 euros al mes

Recomana anticipar el desplaçament de l'edat de jubilació als 67 anys, seguint les idees de Brussel·les. Els bancs espanyols han fet sanejaments de 200.000 milions des de l'inici de la crisi

Ara/efe
1 min
Linde està investigant el forat de Bankia

BarcelonaLa memòria anual del Banc d'Espanya corresponent a l'any passat publicada aquest divendres proposa "explorar" la possibilitat de crear llocs de treball a través de noves fórmules, com "mecanismes excepcionals per evitar que el salari mínim actuï com una restricció per a grups específics de treballadors amb grans dificultats". És a dir, l'organisme regulador veu amb bons ulls evitar que el salari mínim, situat actualment en 645,30 euros mensuals, es converteixi en una barrera per contractar aturats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El text de la memòria destaca que la reforma laboral ha aconseguit resultats "esperançadors" en matèria de flexibilitat i moderació salarial, tot i que "els resultats obtinguts en l'impuls de la contractació no són encara suficients". També descriu que la destrucció de llocs de treball durant l'any passat va ser "molt similar" a la d'abans de l'aprovació de la reforma laboral.

Sobre les pensions, el Banc d'Espanya "aconsella" avançar el termini per retardar l'edat de jubilació als 67 anys, així com allargar el període de càlcul de la base reguladora, situada ara en els 15 anys.

D'altra banda, l'organisme que dirigeix el governador Luis Maria Linde (va guanyar 81.320 euros entre el gener i el juny del 2012) explica en un dels monogràfics de la memòria que la banca ha realitzat uns sanejaments de 200.000 milions des del 2007, poc abans que esclatés la crisi. L'informe remarca que els bancs van reduir durant l'any passat l'exposició immobiliària neta total en 127.200 milions, aproximadament la meitat dels 240.000 milions que hi havia el 2011.

stats