El Banc d'Espanya destaca les reformes com a clau de la superació dels test d'estrès

Linde destaca la millora de solvència i transparència

El governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, ha afirmat aquest diumenge que els resultats dels tests d'estrès mostren que el procés de reforma i recapitalització que va emprendre la banca espanyola fa dos anys ha donat els seus fruits, de manera que les entitats afronten el futur amb balanços sanejats i una posició de solvència.

Luis María Linde ha volgut deixar clar que els bons resultats de la banca espanyola no s'han donat per casualitat, sinó pel "fortíssim sanejament" que s'ha fet i pel rescat bancari. També ha destacat que en aquest examen s'han necessitat menys ajustos als balanços.

En roda de premsa, Linde ha assenyalat que l'exercici ha contribuït "clarament" a la millora de la transparència sobre els bancs europeus i ha identificat les seves debilitats d'una manera "única, nova i més profunda que anteriorment". "L'exercici contribueix a reforçar la solvència de les entitats europees que seran sotmeses a la supervisió única", ha indicat.

El governador ha assenyalat que l'exercici era una necessitat, com fer una 'due dilligence' davant de l'inici d'una nova època, que comença el 4 de novembre, en la que el BCE serà el supervisor.

El Banc Central Europeu (BCE) ha determinat que la banca espanyola està ben capitalitzada i no requereix mesures addicionals per reforçar la seva solvència. De les quinze entitats que s'han sotmès a l'examen, només Liberbank ha aflorat un dèficit de capital de 32 milions en la prova de revisió d'actius, necessitat que ja ha cobert "àmpliament", segons el Banc d'Espanya.

Més continguts de