Publicitat
Publicitat

Economia

El Banc d'Espanya ajorna les subhastes de CatalunyaCaixa i Banco de Valencia

El Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB) mantindrà el funcionament de les entitats, a les quals "injectarà el capital o prestarà els suports financers necessaris per garantir el seu funcionament normal"

El subgovernador del Banc d'Espanya i president del Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB), Fernando Restoy, ha reconegut la tarda de dijous que ha optat per paralitzar les subhastes de CatalunyaCaixa i Banco de Valencia, que seguiran en mans públiques. Sense donar gaires explicacions, Restoy ha destacat que l'Estat mantindrà la seva salut financera. Un comunicat que ha fet públic el FROB remarca que "mentre es concreten els processos de valoració actualment en curs" el FROB ha optat per ajornar 'sine die' la privatització d'ambdues entitats. Ahir es van conèixer les valoracions d'Oliver Wyman i Roland Berger, però falten per concretar les de quatre consultores internacionals.

Fins ara, estava previst que el calendari de privatització de CatalunyaCaixa culminés a mitjans de juliol, mentre que el de Novagalicia s'esperava per a finals de juliol. En tot cas, el FROB reconeix en la mateixa comunicació que l'Estat aportarà els 1.000 milions d'euros pendents de l'ampliació de capital pendent a Banco de Valencia. A CatalunyaCaixa no hi ha cap capitalització pendent. Recentment, el Banc d'Espanya va admetre que les dues entitats necessiten capital addicional per 9.000 milions.

Més continguts de