ECONOMIA
Economia 10/12/2010

Trichet exigeix a Zapatero "aprofundir" la reforma laboral i Van Rompuy el felicita perquè ja s'hi ha posat

El president del BCE insinua que Zapatero encara no ha fet prou i del Consell Europeu, també l'empeny a continuar aplaudint-lo per haver agafat "el bou per les banyes"

Miquel Codolar
1 min

MadridEl president del Banc Central Europeu (BCE), Jean-Claude Trichet, ha exigit aquest divendres a l'executiu espanyol que "ampliï" la reforma laboral i reformi les pensions. Considera que són mesures "extremament importants" i "essencials per a la prosperitat d'aquesta economia".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant la clausura del 'V Seminari d'Alt Nivell de l'Eurosistema i els Bancs Centrals d'Amèrica Llatina', ha demanat als governs que actuïn "amb decisió" per ser creïbles pel que fa al compliment dels objectius, entre els quals ha destacat la reducció del dèficit el 2010 i el 2011.

Per la seva banda, el president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy, ha felicitat avui mateix el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per haver agafat "el bou per les banyes" i haver impulsat reformes "impopulars" però "necessàries" per a la recuperació de l'economia espanyola i europea, segons informa l'ACN. En un acte a Madrid, Van Rompuy també ha demanat als governs europeus que no defalleixin en el seu impuls per fer les reformes necessàries i ha recordat que "no hi ha marxa enrere" en la política de l'euro. "La gent no és tonta –ha dit– i sap que l'alternativa a una Europa unida és la recessió i la depressió".

Van Rompuy ha fet aquestes manifestacions en uin acte on ha rebut el reconeixement a la seva tasca com a president del Consell Europeu.

stats