El Banco Popular acomiadarà fins a 3.000 persones, el 20% de la plantilla

L'entitat anuncia als sindicats la intenció de tancar 300 oficines

Més retallades a les plantilles de la banca espanyola. El Banco Popular ha anunciat aquest dimarts la intenció d'acomiadar entre 2.900 i 3.000 persones en el marc del procés de reestructuració iniciat al maig d'aquest any, quan es va veure obligat a demanar oxigen als seus accionistes. Això suposa fins a un 20% de la plantilla, tot i que aquesta voluntat és la posició de partida de l'entitat que inicia avui mateix els contactes amb els sindicats per negociar l'abast final de la reestructuració. 

Juntament amb la sortida de dos de cada deu empleats, el banc presidit per Ángel Ron tancarà unes 300 oficines, que representen un 14% del total. És previsible que gran part de l'ERO es concentri en els 1.700 empleats de més de 59 anys que hi treballen.

La retallada es concentrarà a les sucursals amb menys rendibilitat per empleat, segons ha explicat l'entitat en un comunicat. A més, també es reduiran les hores d'obertura a les localitats petites, es potenciarà "l'operativa multicanal" i la "transformació digital". 

El Popular és un dels bancs que han tingut més dificultats en els últimes mesos, per la seva gran quantitat d'actius tòxics al balanç. Això va ser el que va motivar l'ampliació de capital de 5.000 milions d'euros anunciada al maig, que està requerint també aquestes retallades.