Economia 01/10/2012

Banco Popular s'enfonsa a la borsa, mentre la banca aguanta després de l'examen

L'Íbex resisteix en positiu després del test a la banca de divendres, que xifra en 53.745 milions les necessitats de recapitalització de les entitats a Espanya

Ara
1 min

BarcelonaLes entitats financeres espanyoles resisteixen amb guanys a la borsa en la primera jornada després de saber-se divendres que les necessitats de recapitalització del sector superen els 53.700 milions d'euros, segons les conclusions del test fet per Oliver Wyman.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Només Banco Popular trenca aquesta tendència positiva i s'enfonsa per sobre d'un 10% a l'Íbex després d'anunciar aquest dilluns una ampliació de capital de 2.000 milions d'euros i l'anul·lació del dividend.

L'evolució de la banca ha empès l'Ibex-35 als números verds, tot i que havia obert la sessió caient. A les 13.30 hores, el parquet espanyol pujava un 0,74% i se situava en 7.765,6 punts.

Els resultats de les proves de resistència a la banca, fetes per la consultora Oliver Wyman, van sotmetre 19 entitats espanyoles a examen i van determinar que la banca necessita 53.745 milions en un escenari de fort deteriorament econòmic.

stats