SECTOR FINANCER
Economia 03/01/2011

Bancs i caixes informaran aquest gener sobre els actius immobiliaris dels seus balanços

El Banc d'Espanya defensa la transparència per esvair dubtes sobre la solvència del sistema financer

Redacció
1 min

BarcelonaAquest gener toca examen immobiliari en el sector financer espanyol. El Banc d'Espanya obligarà bancs i caixes a informar sobre els actius immobiliaris adquirits o adjudicats com a conseqüència d'impagaments per part de promotors i particulars. L'entitat que presideix Miguel Ángel Fernández Ordóñez valora aquests actius dels balanços de les entitats financeres en aproximadament 70.000 milions d'euros, una xifra que creu que no ha variat significativament des que es van fer els tests d'estrès a la banca el passat juliol. La profunditat de la informació sol·licitada pel Banc d'Espanya serà similar a la que es va demanar en les passades proves de solvència.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'organisme monetari espanyol defensa la transparència per esvair els dubtes que pesen sobre el sistema financer espanyol per intentar evitar comparacions amb els problemes soferts per Irlanda. Amb aquesta nova tanda d'informació sobre actius immobiliaris, el Banc d'Espanya pretén demostrar que els dubtes sobre la capacitat del sistema financer espanyol per digerir l'esclat de la bombolla immobiliària són infundats.

L'organisme xifra l'exposició potencialment problemàtica de la banca espanyola al sector constructor i a la promoció immobiliària en 180.800 milions d'euros. D'aquests, 57.600 són crèdits de dubtós cobrament, ja que acumulen impagats de tres o més mesos. 70.000 milions corresponen a actius immobiliaris adquirits o adjudicats com a conseqüència d'impagaments per part de promotors i particulars. La resta respon a operacions que encara no són ni dubtoses ni fallides, però en les quals existeixen possibilitats que en algun moment ho acabin sent.

stats