El govern espanyol proposa reduir a tres els tipus de contracte

La ministra d'Ocupació també posa sobre la taula l'opció de penalitzar les empreses amb més rotació

Tres tipus de contracte laboral i penalitzacions a les empreses amb alta rotació. Aquestes són dues de les principals propostes que aquest dimarts ha traslladat la ministra d'Ocupació i Seguretat, Fátima Báñez, als agents socials (patronals i sindicats). La trobada ha servit per fixar l'agenda i els objectius d'aquest curs polític i per començar a sondejar objectius concrets. 

Una de les principals propostes que s'emmarca dins la taula de treball que aborda la millora de la qualitat de les feines és la de simplificar els tipus de contracte de treball a tres: un d'indefinit, un de temporal i un de formació únic amb jornades de treball a temps complet o a temps parcial. En el cas del contracte temporal, a més, es tractaria d'un contracte que ha sigut batejat com "de protecció creixent" perquè portaria implícita una indemnització creixent en cas d'acomiadament com ja s'havia pactat amb Ciutadans. Tot i això, en la proposta no es van determinar més detalls d'aquesta intervenció. 

Penalitzar la temporalitat 

L'altre punt clau de la reunió són les mesures que els agents volen acordar per reduir la temporalitat, un dels grans problemes del mercat de treball espanyol. Per resoldre-ho, a banda d'incrementar la indemnització d'aquest tipus de contractes, la ministra ha proposat penalitzar les empreses amb més temporalitat o amb rotació excessiva a través d'un increment de les cotitzacions socials i d'un nou incentiu a les cotitzacions de les empreses que tinguin més contractes indefinits.

Sobre el mercat de treball juvenil, la proposta del govern espanyol és equiparar el contracte de treball en pràctiques al de formació i al d'aprenentatge en matèria de cotització, amb incentius per a la conversió en indefinit. 

Tant portaveus sindicals com patronals han sortit satisfets de la reunió però amb alguns matisos, sobretot per part de la patronal pel que fa a la penalització de la temporalitat. El president de la CEOE ja ha avisat que perjudicaria les empreses si hi havia increments de les cotitzacions. Per la seva banda, secretari general de CCOO, Unai Sordo, ha qualificat de "satisfactòria" la trobada. 

Més continguts de