Báñez assegura que els assalariats han guanyat poder adquisitiu des del 2014

La ministra d'Ocupació defensa que les noves feines són de més qualitat que les destruïdes 

La ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, continua mantenint el seu discurs optimista i "triomfalista", com li retreuen alguns grups de l'oposició. En la sessió de control d'aquest dimecres al govern espanyol al Congrés de Diputats, la ministra ha seguit defensant que les xifres relatives a la taxa d'ocupació, la contractació i el poder adquisitiu dels espanyols només indiquen millora. Malgrat que sindicats i agències de contractació com ara Adecco apunten que el poder adquisitiu dels espanyols ha caigut un 2,4% de mitjana, la ministra Báñez ha assegurat aquest dimecres que des del 2014 n'han guanyat cada any. 

Cal recordar que les negociacions entre sindicats i patronals per pactar el terra de l'increment salarial d'aquest 2017 estan encallades des de fa mesos. Això ha sigut el que li ha recordat el portaveu d'IU al Congrés, Alberto Garzón, que ha demanat al govern com ho farà perquè els treballadors recuperin poder adquisitiu sense que sindicats i patronal arribin a cap acord. 

Báñez insta patronal i sindicats a pactar un increment salarial: "És moment que els sous pugin"

Báñez ha respost a la defensiva, i ha assegurat que la feina dels sindicats i les empreses està en la negociació col·lectiva, però individual de cada empresa i sector, i ha defensat que "els sindicats i la patronal han tingut una gran responsabilitat en la recuperació, han aconseguit que des del 2014 s'apugi el poder adquisitiu dels treballadors, es creï feina i augmenti la productivitat de les empreses". 

A més, la ministra també ha assegurat que les noves feines que s'estan creant des de la recuperació són de més qualitat que les que es van destruir perquè el 70% de la feina recuperada és a temps indefinit i perquè "la remuneració dels assalariats ha crescut un 9,8% i el benefici empresarial un 9,3%".