Publicitat
Publicitat

Báñez proposa incentius per als qui endarrereixin l'edat de jubilació

La ministra d'Ocupació considera que cal un nou marc de pensions d'acord amb la realitat demogràfica

La ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha apostat avui per l'aplicació de "incentius socials, fiscals i laborals" per a aquelles persones que decideixin allargar la vida activa i retardar la seva jubilació més enllà de l'edat legal.

L'FMI i la Comissió Europea ja incloïen en les seves recomanacions per a Espanya que es plantegés més reformes en la jubilació, a més que es pugés l'IVA. 

En la inauguració d'un seminari a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) a Santander, Báñez ha subratllat la necessitat d'un nou marc de pensions d'acord amb la realitat demogràfica i les necessitats del país i, per això, ha advocat per fomentar la prolongació de la vida laboral.

En aquesta línia, ha proposat mecanismes que permetin la "coexistència" de salari i pensió, un model en el qual treballa el seu departament i que, segons ha reiterat, es presentarà en els "pròxims mesos".

Segons ha avançat la ministra, en aquest nou model el contracte indefinit a temps parcial "pot i ha de jugar un paper fonamental".

I ha deixat clar que l'aposta per aquestes mesures per afavorir la prolongació de la vida activa es fa "des de la garantia més absoluta dels drets de jubilació" i per a aquells treballadors que vulguin acollir-s'hi "de manera voluntària".

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT