Economia 09/07/2012

Báñez proposa incentius per als qui endarrereixin l'edat de jubilació

La ministra d'Ocupació considera que cal un nou marc de pensions d'acord amb la realitat demogràfica

Efe / Ara
1 min
Fátima Báñez

Santander / BarcelonaLa ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha apostat avui per l'aplicació de "incentius socials, fiscals i laborals" per a aquelles persones que decideixin allargar la vida activa i retardar la seva jubilació més enllà de l'edat legal.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'FMI i la Comissió Europea ja incloïen en les seves recomanacions per a Espanya que es plantegés més reformes en la jubilació, a més que es pugés l'IVA.

En la inauguració d'un seminari a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) a Santander, Báñez ha subratllat la necessitat d'un nou marc de pensions d'acord amb la realitat demogràfica i les necessitats del país i, per això, ha advocat per fomentar la prolongació de la vida laboral.

En aquesta línia, ha proposat mecanismes que permetin la "coexistència" de salari i pensió, un model en el qual treballa el seu departament i que, segons ha reiterat, es presentarà en els "pròxims mesos".

Segons ha avançat la ministra, en aquest nou model el contracte indefinit a temps parcial "pot i ha de jugar un paper fonamental".

I ha deixat clar que l'aposta per aquestes mesures per afavorir la prolongació de la vida activa es fa "des de la garantia més absoluta dels drets de jubilació" i per a aquells treballadors que vulguin acollir-s'hi "de manera voluntària".

stats