BANCS
Economia 25/05/2012

Bankia demanarà avui a l'Estat una ajuda de 15.000 milions d'euros per sanejar-se

El consell d'administració de l'entitat es reunirà aquest divendres per aprovar el pla estratègic de la companyia, en el qual s'inclourà l'ajuda pública que té previst sol·licitar

Efe
1 min

MadridBankia demanarà a l'Estat, probablement aquest divendres, una ajuda superior als 15.000 milions d'euros per complir amb el pla de viabilitat dissenyat pel nou equip gestor i convertir-se així en una entitat "absolutament sanejada", segons diverses fonts financeres consultades per Efe.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El consell d'administració de Bankia, presidit per José Ignacio Goirigolzarri, es reunirà a la tarda per aprovar el pla estratègic de la companyia, en el qual s'inclourà l'ajuda pública que té previst sol·licitar.

Les fonts consultades han explicat que l'entitat aprofitarà la disposició del govern espanyol que l'Estat aporti el diner que sigui necessari per cobrir el seu risc immobiliari i el restant de la seva cartera creditícia.

L'ajuda pública demanada per Bankia servirà per complir les noves exigències de sanejament imposades pel govern espanyol, per cobrir les necessitats de capital detectades per l'auditoria Deloitte i per poder afrontar problemes futurs de cartera.

D'altra banda, l'agència Standard & Poor's podria rebaixar en les pròximes hores d'aquest divendres la qualificació de la banca espanyola.

stats