Bankia guanya 514 milions d'euros fins al juny, un 6,7% més

El grup atribueix el repunt a la "fortalesa" del negoci tradicional i al control de les despeses

Bankia va guanyar 514 milions d'euros la primera meitat del 2017. Aquest resultat net suposa un augment del 6,7% respecte del mateix període del 2016, segons ha informat aquest dimecres l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El banc, que al juny va absorbir l'entitat BMN, ha atribuït aquest repunt dels beneficis semestrals a la "fortalesa" dels ingressos del negoci tradicional bancari, al costat del control de les despeses, les menors provisions per la baixada de la morositat i la caiguda dels adjudicats. D'aquesta manera, destaca Bankia, la rendibilitat sobre fons propis es va elevar al 8,6%, enfront del 8,2% del primer semestre del 2016.

Més hipoteques i més crèdit a pimes

El conseller delegat de l'entitat, José Sevilla, ha ressaltat que el primer semestre de l'any s'ha caracteritzat per la "forta" empenta de l'activitat comercial.
"Hem concedit més hipoteques en 6 mesos que en tot el 2016; el crèdit al consum creix amb força, i el mateix passa amb el finançament a pimes", ha subratllat.

Per la seva banda, el marge d'interessos de Bankia es va reduir en un 11,4% el primer semestre, fins als 995 milions d'euros, pel menor rendiment de les carteres de deute i l'impacte dels baixos tipus d'interès.

Les dotacions a provisions realitzades per l'entitat la primera meitat de l'any van sumar 238 milions d'euros i el saldo de morosos va baixar en 922 milions, cosa que va situar la taxa de morositat en el 9,1%, 7 dècimes menys.