Economia
Economia 21/06/2012

Bankia puja un 13,10% i impulsa els guanys a borsa amb els rumors de compra de deute del BCE

Bankinter i Banc Sabadell sumen increments del 5,33% i el 4,31%, respectivament, a mitja sessió de dijous. Banc Santander i el BBVA registren avenços més moderats

Toni Garganté
1 min

BarcelonaL'Íbex-35 registra revaloritzacions de l'1,37%, impulsat per l'activitat dels valors bancaris. Bankia puja un 13,10% a mitja sessió d'aquest dijous, liderant l'embranzida, que segueix amb Bankinter (+5,04%) i Banc Sabadell (+4,44%). Fonts del mercat han explicat que aquesta revifalla inesperada no té res a veure amb el resultat de les auditories d'Oliver Wyman i Roland Berger, que s'han de donar a conèixer la mateixa tarda de dijous. Més aviat estan relacionades amb els rumors que el Banc Central Europeu (BCE) ja ha iniciat la compra de deute sobirà dels països més perjudicats per la crisi: Espanya i Itàlia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'increment de la cotització de les entitats financeres s'ha moderat en funció de la seva exposició al mercat espanyol. És a dir, els tres bancs esmentats mantenen molt bona part del seu negoci centrat a Espanya, igual que Banco Popular (+2,85%) i CaixaBank (+2,28%). En canvi, els dos grans bancs més diversificats, BBVA i Banco Santander, comptabilitzaven increments més reduïts, del 20,06% i l'1,52%, també respectivament. Això significa que els inversors valoren una revifalla de les entitats amb més exposició a l'evolució del deute sobirà espanyol.

stats