Economia 16/05/2012

Bankia perd 7.150 milions en recursos de clients fins al març

T.g.
1 min
El nou president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri.

BARCELONA.Bankia va presentar ahir a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) els resultats del primer trimestre de l'any, però sense especificar el benefici, en previsió de possibles modificacions a l'espera de l'auditoria de Deloitte corresponent al 2011. Aquesta revisió indepenent dels comptes de l'entitat va provocar la dimissió de Rodrigo Rato.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb tot, Bankia va presentar una sèrie de dades prou significatives de l'evolució del negoci en el període de gener-març, com la pèrdua de 7.150 milions d'euros en recursos de clients respecte al desembre del 2011. L'entitat va tancar el primer trimestre amb uns recursos totals de 204.228 milions. Aquesta caiguda es deu al venciment d'emissions majoristes i a la recompra de bons de titulització, segons l'informe presentat. El crèdit a la clientela també s'ha reduït en 2.802 milions com a conseqüència de la baixa demanda i al risc de poca liquiditat al mercat.

En aquest sentit, Bankia compta amb una elevada capacitat d'emissió de deute, que arriba als 15.500 milions, i amb actius líquids de 21.889 milions. Tot plegat suposa un excedent de més de 15.000 milions, suficient per abordar els venciments de l'entitat fins al desembre del 2014.

El divendres 4 de maig BFA-Bankia va presentar els comptes individuals al regulador, amb uns beneficis de 252,87 milions el 2011, cosa que va representar una caiguda del 72,93% respecte a l'any anterior. Bankia celebra avui el primer consell d'administració amb el nou president, José Ignacio Goirigolzarri, que podria recuperar el pla de sanejament que volia plantejar Rato d'uns 6.300 milions, informa Efe.

stats