Economia 11/04/2013

Un informe secret de la CNMV revela que Bankia va incomplir sistemàticament la llei amb la venda de preferents

L'entitat hauria col·locat aquests productes financers a petits estalviadors a un preu més elevat del corresponent, segons un document oficial al qual han tingut accés Eldiario.es i 'Expansión'

Ara
1 min
La seu de Bankia en una de les torres Kio, a Madrid / ACN

BarcelonaUn document oficial de la Comissió Nacional del Mercat de Valors al qual han tingut accés Eldiario.es i 'Expansión' revela que les caixes de Bankia −i el mateix banc fusionat− haurien incomplert sistemàticament i de manera continuada la llei amb la venda de preferents a petits estalviadors. Haurien col·locat aquest producte financer a un sobrepreu que oscil·laria entre el 25 i el 98%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons el document, les entitats haurien utilitzat mecanismes de venda "opacs", sense la publicitat i beneficiant injustament uns clients per davant d'altres.

La investigació assenyala que les pèrdues per client s'eleven fins a una mitjana de 2.600 euros en operacions que afectarien desenes de milers de persones, per un valor total de fins a 240 milions d'euros.

L'informe està datat el febrer del 2013 i correspon a una investigació sobre la venda de preferents a Espanya entre el 2010 i el 2011. Tanmateix, també parla de documents anteriors de la CNMV en què se certifiquen vendes fraudulentes d'aquest producte financer el 2008 i el 2009.

stats