Economia 29/06/2012

Bankia tractarà de vendre els actius menys rendibles per convertir-se en una entitat més eficient

El president, José Ignacio Gorigolzarri, diu que un dels reptes del grup en el proper trienni és reduir més d'un 50 % els prop de 60.000 milions d'actius poc rendibles

Efe
2 min
El president de Bankia, José Ignacio Gorigolzarri

ValènciaBankia reduirà la seva grandària almenys un 10% en els propers tres anys amb la venda d'actius de "molt escassa rendibilitat", com a morosos o béns immobles, dins d'una estratègia per aconseguir ser una entitat més eficient i rendible. Així ho ha assegurat el president del grup, José Ignacio Gorigolzarri, al discurs que obria la junta general d'accionistes que es celebra avui a València.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha anunciat el màxim responsable del grup financer, un dels reptes del grup en el proper trienni és reduir més d'un 50 % els prop de 60.000 milions d'actius molt poc rendibles. Això suposa desprendre's d'un mínim de 30.000 milions, gairebé un 10% de la grandària del banc, que es comprimirà encara més per la "necessitat de desinvertir en actius que no siguin part consubstancial del nostre negoci bancari", ha afegit el president de Bankia.

Aquestes operacions ajudaran a Bankia a aconseguir l'"important" repte de millorar substancialment la seva eficiència en els propers tres anys per aconseguir que de cada 100 euros d'ingressos, les despeses consumeixin menys de 40 euros i no els gairebé 60 que es perden actualment. També el grup tractarà d'aconseguir una rendibilitat sobre fons propis que se situï "en la mitjana dels millors competidors del sistema financer espanyol", segons Goirigolzarri.

Altres de les mesures que ha anunciat el president de Bankia per reduir la despesa és practicar l'"austeritat" dins de la pròpia entitat i amb els seus responsables. Així, es reduiran en un 75% el nombre de consellers en les seves societats participades, el que suposarà un estalvi de quasi 7 milions d'euros.

Tot i que Gorigolzarri no ha dit ni una paraula crítica amb la gestió de Rodrigo Rato, el president de l'entitat ha assegurat que la nova gestió del grup estarà caracteritzada pel rigor, la professionalitat i l'austeritat. Entre les iniciatives d'estalvi està que no es cobraran dietes en els consells de societats participades en exclusiva per Bankia i en el cas de societats en les quals no posseeixi el 100%, les possibles dietes es reintegraran al banc.

stats