Enbreu
Economia 17/05/2012

Bankia renova la cúpula i fitxa dos exdirectius del BBVA

1 min
Bankia renova  la cúpula i fitxa dos exdirectius del BBVA

El consell d'administració de Bankia va aprovar ahir la implantació d'una nova estructura directiva que es basa en tres àrees, que dependran directament del president, José Ignacio Goirigolzarri. La reordenació s'ha fet en base a la contractació de dos exdirectius del BBVA, la mateixa entitat d'on procedeix el nou president de l'entitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb tot, Goirigolzarri manté de l'antiga cúpula de Rodrigo Rato Francisco Verdú, que segueix com a conseller delegat. Verdú dirigirà la primera de les àrees creades, que s'ocuparà de les xarxes comercials de particulars i dels negocis majoristes. La segona àrea és de nova creació, i es tracta de la direcció general de presidència. José Sevilla serà l'home fort de l'entitat i d'aquesta parcel·la, que servirà per reforçar "la rendibilitat del balanç del banc", segons el comunicat que ahir va enviar Bankia a la CNMV. Sevilla va desenvolupar gran part de la seva carrera professional al BBVA, on va estar del 1997 al 2009, quan va marxar al mateix moment que Goirigolzarri.

Finalment, Antonio Ortega, també provinent del BBVA, encapçalarà la tercera àrea, dedicada a persones, mitjans i tecnologia. Mentre el consell aprovava la reordenació, les accions de Bankia registraven un altre dia de forta davallada. Ahir van perdre un 11,1%, fins als 1,65 euros. Lluny d'aturar la sagnia, cada dia que passa la caiguda és més gran.

stats