BORSA
Economia 20/07/2011

Bankia tanca al mateix valor de sortida per les compres de JP Morgan

Bankia s'estrena a Borsa amb un comportament irregular. Ha arribat a perdre més d'un 6% al matí, però al final ha tancat fent taules, al mateix preu de sortida del 3,75%. Un dels coordinadors de la sortida a Borsa, JP Morgan, ha estat l'encarregada de revifar el valor amb la compra de 14 milions d'accions

T.g.
1 min

BarcelonaLa sessió d'avui s'ha caracteritzat per la recuperació de gairebé tots els índexs, amb un increment del sector bancari de l'ordre del 5%. L'Ibex-35 ha tancat amb un augment del 3,6%. Amb aquest context ha iniciat la seva cotització Bankia, l'entitat que agrupa Caja Madrid, Bancaja, Caja Canarias, Caja Âvila, Caja Segovia, Caja La Rioja i la catalana Caixa Laietana, que ha experimentat una estrena moguda amb la pèrdua d'un 6,4% a mitja sessió. Les compres de 14 milions d'accions per part de JP Morgan han compensat la situació poc a poc, fins que a última hora ha aconseguit tancar a 3,75 euros el títol, el mateix preu amb què ha iniciat la seva aventura borsària.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els analistes consultats han assegurat que ara caldrà esperar uns dies per veure quina tendència agafa el valor, tenint en compte l'elevada volatilitat dels mercats, tan de renda variable com fixa. En principi, cal entendre que Bankia no ha rebut una bona acollida dels inversors, ja que l'entitat ha començat a cotitzar amb un fort descompte sobre el valor comptable del 40%. En el moment de la sortida de Bankia, el president, Rodrigo Rato, va considerar que "amb aquest pas, demostrem que les caixes som capaces d'adaptar-nos a un entorn molt més exigent i complex", segons informa Efe.

Per la seva banda, el vicepresident del grup i màxim responsable de Bancaja, José Luis Olivas, va remarcar que malgrat "molts elements en contra" Bankia "no ha dubtat" de la conveniència de cotitzar. Olivas va recalcar que el valor no es vol convertir en un "chicharro", perquè es tracta d'una inversió interessant, amb un elevat recorregut. Banca Cívica farà el mateix demà, amb l'estrena a Borsa a un preu mínim de 2,7 euros per acció i una capitalització de 1.342,3 milions.

stats