Economia 01/06/2012

Bankinter: La reestructuració financera a Espanya ha estat "bastant penosa"

La consellera delegada de Bankinter, María Dolores Dancausa, creu que "la banca no és la culpable de tot el que està passant" a Espanya

Efe
1 min

MadridLa consellera delegada de Bankinter, María Dolores Dancausa, ha criticat aquest divendres la reestructuració del sistema financer realitzada a Espanya, que ha qualificat de "bastant penosa".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una entrevista a TVE, Dancausa ha demanat que la reforma financera "s'emprengui d'una vegada i per sempre" i que es faci un diagnòstic "clar i precís" de la situació real.

També va demanar que es distingeixi entre bancs bons i dolents, i ha assegurat que "la majoria dels bancs som sans i solvents", com en el cas de Bankinter.

"La banca no és la culpable de tot el que està passant" a Espanya, va dir Dancausa, encara que va admetre que ha tingut "part de culpa" i que ha pogut contribuir als problemes, amb la mala praxi d'"uns quants gestors de caixes d'estalvis ".

"Els contribuents no han de pagar la crisi ni tampoc les entitats que ho hem fet bé, no hem de pagar per la mala gestió d'alguns", va dir Dancausa, que va recordar que en el sector financer "no haver resolt els problemes en temps i forma" ha ajudat a la mala reputació que ara té el sector.

stats