Economia 15/03/2012

Deute amb els proveïdors: Madrid mil milions, Barcelona mil euros

L'Ajuntament de la capital catalana no necessita acollir-se al pla d'ajuts del ministeri d'Hisenda per pagar les factures endarrerides. Lleida i Tarragona demanaran els ajuts, mentre que Girona pagarà els 250.000 euros que deu sense crèdits

Ara / Agències
2 min
Xavier Trias i Ana Botella

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha assegurat aquest dijous que el seu deute amb els proveïdors supera per poc els 1.000 euros, en cinc factures, i que, per això, declina acollir-se al pla del govern espanyol per donar crèdits als consistoris que ho necessitin.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La situació contrasta amb la de l'Ajuntament de Madrid, que té 16.712 factures per pagar, amb un cost total de 1.017,5 milions d'euros i que sí que s'acollirà al pla de l'executiu.

Fonts del consistori barceloní han confirmat a l'ARA que només tenen 5 factures pendents del 2011 per valor de 1.147 euros, que no s'han pogut pagar perquè falta alguna dada del proveïdor. L'ajuntament assegura que tenen intenció de pagar-les tan aviat com es resolguin aquests tecnicismes.

Avui acaba el termini perquè els ajuntaments presentin al ministeri d'Hisenda el detall del seu deute. La Federació espanyola de municipis estima que el ajuntaments tenen uns 17.000 milions d'euros per pagar les factures endarrerides. Un cop hagin fet això, el ministeri els demanarà també un pla de viabilitat en què han d'explicar com afrontaran el pagament del crèdit, que serà concedit per l'ICO amb un interès del 5%.

Girona deu 250.000 euros i no demanarà ajudes

L'Ajuntament de Girona és un altre dels que no hauran d'acudir al crèdit estatal. El consistori deu 244.000 euros que s'inclouran en el pressupost municipal.

Tarragona té un deute amb els proveïdors de 16 milions

El consistori tarragoní té un deute pendent amb els proveïdors de 16 milions d'euros, segons Catalunya Ràdio i sí que presentarà el pla de viabilitat per rebre els ajuts del ministeri.

Lleida, la capital més endeutada

L'Ajuntament de Lleida presentarà a l'Estat factures pendents a proveïdors, a data de 31 de desembre del 2011, per valor de 18,7 MEUR, sumant ajuntament, organismes autònoms i empreses municipals.

Vendrell, 37.000 habitants i 23 milions de deute

Un dels consistoris més endeutats és el del Vendrell que, amb 37.000 habitants i un pressupost d'uns 50 milions, en deu més de 23 als proveïdors.

Blanes deu 14 milions

L'Ajuntament de Blanes s'acollirà a les mesures establertes pel Govern per afrontar factures pendents per valor de 14 milions d'euros en 1.219 factures que corresponen a 272 proveïdors.

stats