Barcelona lidera el preu dels hotels a l'Estat

El preu per habitació puja un 5,2% el primer trimestre i l'ocupació un 7,1%

Els hotels de Barcelona són els més cars de l'Estat, amb un preu mitjà per habitació ocupada de 132,87 euros durant el primer trimestre de l'any, un 5,2% més que en el mateix període de l'any anterior, segons l'últim informe de la consultora especialitzada STR i Cushman & Wakefield.

Segons aquest informe, els hotels de Barcelona van millorar la seva ocupació durant el primer trimestre i van assolir un 68,20%, un 7,1% més que en el mateix trimestre de l'any anterior. De fet, la pujada de preus i l'augment de l'ocupació s'han traduït en un increment dels ingressos per habitació disponible (RevPAR) del 12,6%, fins a vorejar els 91 euros.

Amb aquestes dades, Barcelona lidera el preu per habitació ocupada a l'Estat, seguida per Marbella (126,77 euros), les Canàries (119,49 euros) i Madrid (106,79 euros); i ocupa el segon lloc en ingressos per habitació disponible, seguida de les Canàries (94,90 euros) i Madrid (75,95 euros).

Barcelona bat un nou rècord de turistes en hotels

L'informe mostra el bon moment del sector hoteler de Barcelona, ja que se situa com una de les destinacions on més creix l'ocupació, només superada per Còrdova, que té una ocupació del 64,70% –gairebé quatre punts menys que Barcelona–, però creix un 8,3%. Després de Barcelona, on més creix l'ocupació és a Sevilla, amb un 5,7%.

Quant al preu per habitació ocupada, només Alacant (6,01%) i Madrid (5,7%) creixen més que Barcelona (5,2%). Respecte als ingressos per habitació disponible, a Barcelona és on hi ha hagut més increment (12,6%), seguida de Madrid (8,4%).