Economia 29/06/2012

Brussel·les adverteix que la recapitalització directa dels bancs haurà d'esperar i tindrà condicions

El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, confirma que els líders europeus permetran la injecció de capital directament als bancs, però admet que no es posarà en marxa almenys fins l'any que ve

Laia Forès
1 min

Brussel·lesEl cap de l'executiu comunitari, José Manuel Durao Barroso, s'ha felicitat per l'acord entre els 17 socis de l'euro per donar solucions als estats membres afectats per la crisi del deute, Espanya i Itàlia, però ha advertit que no es podran recapitalitzar els bancs directament –sense passar per l'Estat– fins que no hi hagi una unió bancària. "Per a la recapitalització directa haurem d'esperar", ha advertit Barroso en la roda de premsa que posava punt final a la cimera europea.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La Comissió Europea s'ha compromès a presentar després de l'estiu la proposta per posar en marxa la unió bancària a la zona euro, que inclou un únic regulador bancari europeu, paper que probablement exercirà el Banc Central Europeu. La proposta es podria aprovar, com a molt aviat, a meitat de desembre i entraria en vigor el 2013.

A banda d'un acord polític per permetre la recapitalització directa dels bancs a través del fons de rescat, els països de l'euro han acordat la passada matinada que el fons també serveixi per comprar bons sobirans dels països amb problemes de deute. En qualsevol cas, ha subratllat el president del Consell de la UE, Herman van Rompuy, totes les mesures tindran condicions. "Sempre es farà sota condicions. No hi ha res gratuït", ha assegurat Van Rompuy.

stats