Economia 13/06/2012

Barroso alerta d'un "problema sistèmic" en l'euro i diu que és "urgent" actuar

El president de la Comissió fa una crida a un acord entre les diferents institucions comunitàries pel creixement

Efe
2 min

Brussel·lesEl president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha assegurat que l'ajuda al sector bancari espanyol prova que la Unió Europea (UE) fa front als seus problemes i és capaç de reaccionar ràpid.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Ha demostrat de nou que s'equivoquen les crítiques que diuen que no fem front als nostres problemes", va afirmar Durao Barroso.

"Al contrari, mostra habilitat per reaccionar ràpid, mostra la nostra determinació", va afegir en un debat en el Ple del Parlament Europeu que se celebra avui a Estrasburg (França) sobre el Consell Europeu dels propers 28 i 29 de juny.

El president de la CE va sostenir que "hem de reconèixer que tenim un problema sistèmic" i va dir no estar segur que "la urgència d'això s'entengui en totes les capitals".

Va explicar a més que l'Executiu de la UE sempre ha mantingut que "la combinació de mesures immediates amb passos a mitjà i llarg termini és part de la resposta global que necessitem per sortir de la crisi".

"La UE ha demostrat una i una altra vegada que és capaç de prendre les mesures immediates quan són necessàries", va recalcar i es va referir en concret a la decisió "unànime" de dissabte passat dels membres de la zona de l'euro, la CE i el BCE de "donar suport a Espanya en els seus esforços per recapitalitzar seu sector bancari".

Va destacar, però, la importància que més enllà d'aquestes mesures concretes es tingui una "perspectiva a mitjà i llarg termini".

En aquest context, ha destacat que cal seguir treballant per generar creixement i va assenyalar: "Avui vull proposar que concloguem un acord interinstitucional sobre la iniciativa de creixement, donada la urgència de la situació és important donar prioritat a qüestions clau".

Segons la seva opinió, un acord interinstitucional "fixaria un calendari ràpid i posaria les coses en marxa", a més "enviaria un missatge fort sobre la cooperació entre el PE, el Consell i la CE i seria un missatge fort sobre la nostra determinació sobre el creixement en la UE".

stats