DEUTE
Economia 12/10/2011

Barroso defensa no pagar dividends fins que es recapitalitzi la banca europea

La UE demana que s'avaluï l'exposició al deute sobirà de les entitats financeres

Efe
1 min
El president de la comissió europea, Durao Barroso. AFP

Brussel·lesEl president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, ha proposat avui dimecres que la banca no pagui dividends fins que s'hagi dut a terme una recapitalització del sistema financer.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Els bancs que no tinguin prou capital han de ser recapitalitzats. No es podran pagar ni dividends ni bons", ha afirmat en una intervenció davant el ple del Parlament Europeu, on ha presentat el seu full de ruta per a l'estabilitat i el creixement.

Barroso ha suggerit identificar els bancs d'abast sistèmic, avaluar l'abast de l'exposició al deute sobirà i ampliar el percentatge de capital.

Després d'això, els bancs que no tinguin prou capital han de ser recapitalitzats.

La recapitalització, segons Barroso, s'ha de fer primer utilitzant fonts privats de finançament, encara que els governs nacionals podran oferir ajuda si és necessari.

Si aquest suport no està disponible, la recapitalització podria finançar-se a través del Fons Europeu d'Estabilitat Financera (FEEF).

El president de la CE ha reiterat, a més, la necessitat que la recapitalització es dugui a terme amb un enfocament "totalment coordinat" per aclarir la incertesa en els mercats i recuperar la confiança.

stats