Crisi del deute
Economia 14/09/2011

Barroso proposarà crear eurobons

El president de la Comissió Europea alerta, però, que els títols de deute europeu no seran "la panacea" per als problemes de la UE

Agències
1 min
El president de la Comissió Europea, Jose Manuel Durao Barroso / EFE

EstrasburgEl president de la Comissió Europea (CE), José Manuel Durão Barroso, ha confirmat que proposarà en breu opcions per a la posada en marxa d'eurobons. Barroso ha advertit que tot i que ajudarà a millorar la situació que viuen actualment els països de la zona euro, els títols de deute europeu no seran "cap panacea".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, el president portuguès de la CE ha dit que els eurobons "no solucionaran els problemes més urgents de la unió monetària, tampoc faran que Grècia pugui deixar de complir amb les seves obligacions, ni tampoc eximiran la resta de països de la zona euro d'implementar les reformes".

El cap de l'executiu comunitari, que no ha donat una data concreta per a la presentació de la seva proposta sobre els títols de deute comunitaris, ha indicat que algunes de les opcions que presentarà la CE "comportaran la reforma del tractat, altres no".

stats