Noves tecnologies
Economia 25/07/2011

El fabricant de BlackBerry anuncia que acomiadarà el 10 % de la plantilla

L'empresa canadenca Research In Motion (RIM) ha anunciat que eliminarà 2.000 llocs de treball a tot el món. Diu que es una mesura "prudent i necessària" per la pèrdua de quota de mercat entre els 'smartphones'.

Efe
2 min

Toronto p { margin-bottom: 0.21cm; } El fabricant de BlackBerry, l'empresa canadenca Research In Motion (RIM), ha anunciat que eliminarà 2.000 llocs de treball a tot el món, més del 10% del total dels seus treballadors.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

RIM va dir que la mesura "és un pas prudent i necessari per a l'èxit a llarg termini de la companyia" que en els últims mesos ha sofert una pèrdua de la quota de mercat en el segment dels "smartphones" davant l'embranzida de l'iPhone d'Apple i els aparells que utilitzen el sistema Android de Google.

Entre febrer i maig d'aquest any la quota de mercat de BlackBerry en el mercat dels "smartphones" va caure un 4,2% i es va situar en el 24,7%. Per la seva banda, Android va guanyar un 5%, i es va situar amb una quota de mercat del 38%, mentre que iPhone va créixer al 27%.

Al mateix temps, les accions de RIM han perdut un 46,8% del seu valor en els tres últims mesos.

Després d'anunciar les retallades, les accions de RIM van obrir a la baixa en la Borsa de Toronto. Als pocs minuts de l'obertura del parquet, les accions de RIM perdien un 2,83%.

RIM no va especificar quins països seran els afectats per les retallades, però va dir que aquesta setmana informarà dels acomiadaments als treballadors afectats" a Amèrica del Nord i a altres països".

El fabricant de BlackBerry també va explicar que el pla per "optimitzar de costos" està enfocat a "eliminar redundàncies i redistribuir els recursos per concentrar-se en àrees que ofereixen les millors oportunitats de creixement i alineament pels objectius estratègics de RIM".

El passat 13 de juliol, durant la junta general d'accionistes de l'empresa, els cofundadors i codirectors de RIM, Jim Balsillie i Mike Lazaridis, van reconèixer que el fabricant de BlackBerry estava passant per moments difícils davant la competència de l'iPhone i Android.

Però Balsillie també va assenyalar que "els fonaments de RIM són molt forts" i que la companyia preveu llançar nous productes per enfrontar el dur mercat".

La pèrdua de terreny de BlackBerry en el segment dels "smartphones" ha provocat que alguns dels accionistes de la companyia, i analistes del sector, critiquin amb duresa a l'equip directiu de RIM per la seva lenta reacció als canvis del mercat.

stats