Blackstone paga 100 M€ a UBS per la Torre Tarragona

El banc suís havia comprat l'edifici fa quatre anys per 72 milions, segons 'Cinco Días'

Blackstone ja és propietari d'un dels edificis d'oficines més emblemàtics de Barcelona. El fons nord-americà ha tancat la compra a UBS de la Torre Tarragona, entre la Fira de Montjuïc i l'estació de Sants, per prop de 100 milions d'euros, segons els diari 'Cinco Días'.

Blackstone ha utilitzat el finançament del fons LaSalle i, assessorat per JLL, ha ultimat la compra, segons es publica a la web de la consultora nord-americana. El préstec ha estat concedit per LaSalle. "Ens complau haver pogut donar suport a Blackstone en aquest acord estratègic. La Torre Tarragona ha atret un significatiu interès, a causa del continu atractiu de la ciutat com un centre global de negocis", ha apuntat Brad Greenway, director d'assessorament de deute de JLL, la consultora que ha assessorat en el finançament.

El mercat immobiliari a Barcelona ha atret en els últims mesos importants inversions en immobles d'oficines. Primer va ser la seu de Naturgy (adquirida per Colonial), després el quarter general de Telefónica (operació del grup filipí Emperador) i, ara, la Torre Tarragona, a Sants.

La torre va ser dissenyada per l'arquitecte Josep Maria Fargas i inaugurada el 1998 en una zona d'alt interès per a les empreses. Disposa d'una superfície de 18.150 m2, repartida en 19 plantes i 250 places d'aparcament. Com a inquilí principal compta amb Pepsico, i altres empreses com les tecnològiques Acens (filial de Telefónica), Quercus i el laboratori Gentec.

UBS Global Asset Management va comprar aquesta torre el 2015 per 72 milions a Omega Capital, el 'family office' d'Alicia Koplowitz, i quatre anys més tard, després d'haver invertit al voltant de 10 milions en una profunda reforma de l'immoble, el ven. D'aquesta manera, pot tancar la inversió amb una important plusvàlua, superior al 25% si es té en compte la despesa en obres.

Blackstone ja va tancar una operació a Barcelona fa un any, concretament la compra de la seu de Planeta a Diagonal 662 a Inversiones Hemisferio, societat de la família Lara, per 210 milions. Aquesta transacció va suposar la confirmació de la bona salut del mercat barceloní. El fons també va adquirir una important cartera d'oficines a Madrid i Barcelona amb la compra l'any passat de la socimi Hispania, tot i que s'ha anat desprenent d'aquests immobles.