Economia 28/02/2011

Blanco exigeix als controladors que diguin que compliran el laude dictat per Pimentel

Es mostra "satisfet" perquè els dies de baixa dels controladors no comptaran com a treballats. Blanco està "convençut" d'un acord amb els treballadors d'Aena abans de la Setmana Santa

Miquel Codolar
2 min

MadridEl ministre de Foment, José Blanco, ha reclamat que "igual que Aena diu que complirà el laude de l'A a la Z, volem que els controladors també garanteixin el compliment de l'A a la Z". Ha manifestat que ha rebut amb "satisfacció" el laude que l'exministre Manuel Pimentel ha presentat a Aena i USCA, perquè tanca un "procés difícil que molts van donar per impossible i avui és una realitat" i significa que els dies de baixa dels controladors deixaran de comptar com a dies treballats com fins ara, "com passa en una empresa normal", ha indicat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El ministre ha volgut donar "la felicitació i l'enhorabona" a Pimentel "per haver complert l'encàrrec en temps i forma". Ha afegit que "no hi ha vencedors ni vençuts, amb aquest laude hi guanyem tots". Ha afegit que "no veig l'acord ni un èxit personal ni una derrota, sinó com el compliment d'un deure" perquè "l'únic propòsit del govern és que guanyi l'economia d'Espanya". Considera que "el nou conveni proporcionarà estabilitat als professionals del control aeri i contribuirà a garantir la continuïtat dels serveis de navegació de forma eficient i competitiva".

Blanco està "convençut" d'un acord amb els treballadors d'Aena abans de la Setmana Santa

Pel que fa al conflicte dels treballadors d'Aena, que s'ha radicalitzat els últims dies amb l'amenaça d'una vaga per Setmana Santa, ha indicat que els casos són diferents. En el cas dels treballadors d'Aena no caldria un altre laude perquè "no hi ha un conflicte laboral, hi ha una reivindicació però no un conflicte laboral d'uns treballadors amb el seu propi conveni". En aquest punt, ha recordat que Aena seguirà sent pública en un percentatge superior al 50%, i ha afegit que "no hi haurà una privatització d'Aena" sinó que "la participació de les empreses privades es produeix en la gestió amb règim de concessió". Ha manifestat que està "convençut" que el ministeri de Foment vol aconseguir un acord amb els sindicats abans de la Setmana Santa per garantir la tranquil·litat.

stats