15/02/2013

Bona gent i catalana de soca-rel

2 min
Gay de Montellà envoltat d'alguns dels empresaris un cop acabada la trobada.

BarcelonaCom si fossin un equip de futbol, els oradors de l'acte de Foment es concentren durant els minuts previs a la conferència en una sala aïllada del públic. Escortat pels retrats dels expresidents Joan Rosell i Félix Gallardo, Manel Fuentes, el presentador de l'acte, repassa papers mentre els representants de la patronal xerren entre ells. A Fuentes l'acompanya una hostessa de Teasa, cèlebre empresa d'hostesses de la zona alta de Barcelona. Fuentes no està pendent d'això. Sembla tranquil, però en veritat està acollonit.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Estic acollonit. Diuen que sou gent molt poderosa, que heu tingut tantes baixes", admet Fuentes per donar inici a l'acte. Tot seguit, fa un gir i destaca que res més lluny de la realitat, que a Foment són gent com cal, catalana de soca-rel, que fa dècades que demanen el concert econòmic i sobretot que entre les seves files no hi ha imputats. Fuentes assegura que és allà perquè Foment vol plantejar idees per al creixement econòmic. Ho deixa clar el president de la patronal, Gay de Montellà: "No hem vingut a protestar per res, ni a demanar res". I és cert, perquè les ponències ni demanen ni critiquen res: repeteixen propostes bàsiques i idees tan evidents que no acabo d'entendre per a què serveix tot plegat. Pedro Nueno surt de la monotonia amb una llarga explicació sobre l'escola de negocis que ha fundat a l'Àfrica. Marc Bonavia, president de l'associació de joves empresaris AIJEC, també és una nota discordant perquè no porta corbata -sí mocador- i perquè projecta un vídeo, com per destacar que ell allà simbolitza la modernitat.

Al final de l'acte tres furgonetes dels Mossos separen els assistents que abandonen l'edifici d'una trentena de manifestants que criden "independència". A alguns els dediquen un "lladres!". A mi també m'ho diuen. Llàstima que no hagin escoltat en Fuentes.

stats