Inversions
Economia 22/07/2011

Mapfre i Banc Popular inverteixen 320 milions en Bankia

Mapfre i el Banco Popular han invertit 280 i 40 milions d'euros, respectivament, en títols de Bankia que es va estrenar a la borsa dimecres passat.

Efe
1 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } No només Mapfre i Banco Popular van invertir en la nova formació, el Banc Sabadell va anunciar ahir que havia participat en Bankia amb uns 42 milions d'euros -12 milions a través de fons i societats d'inversió col·lectiva (sicav) i 30 mitjançant la cartera del banc-, a més d'haver col·locat 10 milions entre els seus clients.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En el cas de Mapfre, el principal grup assegurador s'ha fet amb el 4,11% del capital de l'entitat que presideix Rodrigo Rato mitjançant dues operacions. Un desemborsament de 160 milions que ha estat subscrit per Mapfre S.A., al qual s'ha sumat també una inversió de 120 milions que ha realitzat Cartera Mapfre S.L., la societat gestora de les inversions de la fundació.

Aquest anunci s'ha produït el mateix dia en què l'asseguradora, que té Caja Madrid com el seu segon major accionista amb el 15 % del capital, va presentar els resultats corresponents al primer semestre de 2011, un període en què va guanyar 543,2 milions, un 8,6% més que un any abans.

Per la seva banda, des de Banco Popular, que ha invertit 40 milions en accions de Bankia, han reconegut que miren amb atenció les oportunitats que poden sorgir en la reestructuració de les caixes d'estalvis. L'entitat, que avui ha comunicat que en els primers sis mesos de l'any havia guanyat 305,42 milions, el 13,9 % menys que en el mateix període de l'any anterior; ha aplaudit també el salt de Banca Cívica a l'Íbex 35, que va tenir lloc un dia després de que ho fes Bankia.

stats