Crisi financera
Economia 18/07/2011

La Borsa supera les proves d'estrès mentre la pressió es concentra en el deute sobirà espanyol i italià

L'Ibex-35 ha tancat amb una caiguda de l'1,44%, fins els 9.347 punts. La banca ha liderat les caigudes. Tot i amb això, la Borsa ha superat amb relativa calma la primera sessió després de que es coneguessin les proves d'estrès, divendres passat. En canvi, la pressió ha seguit concentrada en pressionar els diferencials de deute d'Espanya i Itàlia.

Agències
1 min

BarcelonaL'index selectiu espanyol Ibex-35 ha experimentat una caiguda de l'144%, una reducció moderada pel que es podia esperar després de les proves d'estrès del divendres passat. El sector bancari ha encapçalat les pèrdues, tot i que ho van fer entitats que han aprovat folgadament els tests, com CaixaBank (-4,89%). L'asseguradora Mapfre va reduir la seva cotització un 4,11%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i aquestes correccions, la sessió ha estat relativament tranquil·la. En canvi, la pressió ha seguit instal·lada als mercats de deute sobirans. Espanya i Itàlia han patit especialment, amb nous màxims històrics. L'anomenat risc país (la diferència entre els bons espanyols a 10 anys i els alemanys) ha pujat per sobre dels 370 punts bàsics. Els analistes han interpretat que aquesta insistència en mantenir un preu elevat del deute representa la tensió amb què viuen els inversors la propera cimera prevista per aquest dijous en què, teòricament, s'ha de pactar el segon rescat grec.

stats