BORSA DE PARÍS
Economia 11/08/2011

El supervisor de la Borsa de París diu que propagar rumors pot ser sancionat

L'Autoritat dels Mercats Financers ha denunciat avui que la difusió de rumors sobre els valors financers que cotitzen a França i que van alterar ahir el funcionament dels mercats, és una acció que pot ser objecte de sancions.

Redacció
1 min

PARÍS p { margin-bottom: 0.21cm; } L'Autoritat dels Mercats Financers (AMF), qui s'encarrega de les tasques que supervisen la Borsa de París, ha denunciat avui que la difusió de rumors sobre els valors financers que cotitzen a França i que van alterar ahir el funcionament dels mercats, és una acció que pot ser objecte de sancions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"El funcionament normal dels mercats s'ha vist alterat pel llançament de rumors infundats sobre els valors financers que cotitzen a París", ha assenyalat en un comunicat l'AMF, que considera que la difusió d'aquest tipus d'informació "és susceptible de sanció".

Aquests rumors van apuntar ahir a una possible fallida de Société Générale i avui asseguren que BNP Paribas, la major entitat financera del país, està preparant una provisió excepcional de 500 milions d'euros per afrontar pèrdues suplementàries lligades al deute grec.

L'AMF ha recordat que segons el reglament general, pot constituir una falta amb sanció tant la publicació dels mateixos rumors com treure'n profit.

Una portaveu d'aquest organisme ha destacat avui a Efe que "en període de turbulències econòmiques" la seva funció de reguladors borsaris els obliga a ser "especialment vigilants" i ha subratllat que prestarà especial atenció a la cotització dels valors de la banca.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Société Générale, el que més va sofrir la tendència a la baixa al vespre, amb una caiguda de gairebé el 15 %, i perdia avui prop de les 15.00 hores l'1,94%, mentre que BNP Paribas es deixava el 4,08%, Crédit Agricole l'1,66% i Natixis guanyava l'1,16%.

stats