FINANCES
Economia 18/10/2011

Botín demana que es "freni el tren" de l'excessiva regulació bancària

Segons el president del Santander, està en risc la recuperació econòmica mundial

Efe
2 min

MadridEl president de Banco Santander, Emilio Botín, ha alçat avui dimarts la veu contra l'excessiva regulació que s'està imposant al sector bancari i que, segons ell, pot posar "en perill la capacitat de la recuperació" econòmica mundial.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"És el moment de frenar el tren regulatori i valorar i calibrar l'impacte de les mesures que ja estan marxa", ha dit Botín en l'obertura de la IV Conferència Internacional de Banca, organitzada per la seva entitat i que ha reunit a Madrid a importants actors financers del panorama mundial.

El banquer ha aprofitat la presència del president de l'Autoritat Bancària Europea, Andrea Enri, per carregar contra les propostes que circulen en el mercat per aplicar una lleva al deute d'alguns països perifèrics europeus -entre els que podria estar Espanya- i obligar així a una major recapitalització de la banca.

"Posar en dubte de forma generalitzada la sostenibilitat del deute públic o del sistema financer europeu pot portar a una espiral imparable de crisis sobiranes i crisis bancàries", ha alertat Botín.

El banquer reconeix que algunes entitats amb exposició al deute públic grec poden necessitar ampliar la seva base de capital, però ha deixat clar que "no ha de forçar una recapitalització indiscriminada de la banca europea sense resoldre de forma definitiva el problema del deute públic".

Segons la seva opinió, aquestes noves propostes "no tenen cap sentit" perquè "no respecten" les reformes que hi ha en marxa i "invaliden" els exàmens de capital que va fer l'EBA fa només tres mesos.

Més enllà d'aquests inconvenients, Botín creu que aquestes noves propostes, que no han estat confirmades per Brussel·les, "creen inseguretat i confusió, augmenten la incertesa en els mercats i finalment produiran una contracció del crèdit".

"No es poden seguir afegint noves càrregues al sector, com nous impostos o requeriments locals de nova índole", ha apuntat Botín, per a qui ara és el moment de fer una pausa i valorar els processos de regulació que ja hi ha en marxa, perquè afronten diversos riscos.

stats