Economia 31/05/2012

Brussel·les insta Espanya a presentar el pla de recapitalització de Bankia per acabar amb la incertesa

El portaveu econòmic de la Comissió Europea urgeix el govern a acabar amb les incerteses. Defensa una solució interna més que un rescat europeu

Reuters
1 min

MadridEspanya ha de presentar els plans de recapitalització de Bankia a la Comissió Europea, ha reclamant aquest dijous el portaveu d'Afers Econòmics, Amadeu Altafaj, que s'ha mostrat més partidari d'una solució interna que d'un rescat europeu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El govern del PP no ha aclarit fins ara com finançarà els 23.500 milions d'euros del rescat de la quarta entitat financera espanyola, cosa que ha desfermat la incertesa en els mercats i ha elevat la prima de risc a nivells superiors dels que van portar als rescats d'Irlanda i Portugal. La perspectiva que Espanya no pugui fer front a les pèrdues dels seus bancs ha fet caure les borses i ha empès l'euro fins a la cotització més baixa davant el dòlar dels últims dos anys.

"El que necessitem en primer lloc és que el Govern espanyol ens digui els seus plans de reestructuració de Bankia, quines opcions està considerant", ha dit el portaveu econòmic de la comissió europea, Amadeu Altafaj, en una entrevista a Ràdio Nacional d'Espanya. "A partir d'aquí estudiarem els plans i veurem si compleixen les condicions d'un ajut públic", ha afirmat.

Altafaj ha dit que Espanya ha de fer el refinançament del seu sector bancari –enfonsat per una dècada de crèdit insostenible durant el boom immobiliari– a través de mecanismes de mercat o de fons estatals, més que amb un rescat europeu, la qual cosa tindria connotacions negatives, ha dit Altafaj. "Com més aviat s'aclareixin les incerteses, millor", ha afegit.

stats