Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

Brussel·les encara espera la petició d'ajut urgent per a Bankia

El Banc d'Espanya ha d'elaborar un informe "justificat i quantificat" per rebre un tram urgent del rescat bancari ja aprovat de 30.000 milions

El portaveu de la Comissió Europea (CE), Olivier Bailly, ha reconegut aquest dimecres que Espanya encara no ha demanat cap tram del rescat bancari aprovat el juliol per valor de 100.000 milions d'euros. Fa setmanes que es va dir que podrien arribar el mateix mes de juliol uns primers 30.000 milions per alleugerir la situació dels bancs més necessitats, tots en mans del Fons de Reestructuració Ordenada Banària (FROB): Bankia, NovaGalicia, CatalunyaCaixa i Banco Valencia.

La realitat és que no ha arribat cap ajut, però perquè el Banc d'Espanya no l'ha demanat, segons ha aclarit Bailly. Encara que es va pactar que hi hauria aquest primer tram urgent, s'ha de fer una sol·licitud "justificada i quantificada" per part del Banc d'Espanya. Gran part d'aquests primers ajuts anirien a parar a Bankia, que ja va admetre unes necessitats de més de 23.000 milions. Bailly ha destacat que "no hem rebut fins al moment cap petició de les autoritats espanyoles per activar l'ajuda d'urgència en favor dels bancs espanyols".

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT