ECONOMIA
Economia 08/08/2012

Brussel·les encara espera la petició d'ajut urgent per a Bankia

El Banc d'Espanya ha d'elaborar un informe "justificat i quantificat" per rebre un tram urgent del rescat bancari ja aprovat de 30.000 milions

Efe
1 min
UN MODEL PER SORTIR DE LA CRISI Espanya encara no ha remès a Brussel·les cap pla contra l'atur ni l'abandonament escolar, tot i que ho hauria d'haver fet al març. José Manuel Durao Barroso defensa que l'única manera de créixer sosteniblement és mirar a llarg termini.

BarcelonaEl portaveu de la Comissió Europea (CE), Olivier Bailly, ha reconegut aquest dimecres que Espanya encara no ha demanat cap tram del rescat bancari aprovat el juliol per valor de 100.000 milions d'euros. Fa setmanes que es va dir que podrien arribar el mateix mes de juliol uns primers 30.000 milions per alleugerir la situació dels bancs més necessitats, tots en mans del Fons de Reestructuració Ordenada Banària (FROB): Bankia, NovaGalicia, CatalunyaCaixa i Banco Valencia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La realitat és que no ha arribat cap ajut, però perquè el Banc d'Espanya no l'ha demanat, segons ha aclarit Bailly. Encara que es va pactar que hi hauria aquest primer tram urgent, s'ha de fer una sol·licitud "justificada i quantificada" per part del Banc d'Espanya. Gran part d'aquests primers ajuts anirien a parar a Bankia, que ja va admetre unes necessitats de més de 23.000 milions. Bailly ha destacat que "no hem rebut fins al moment cap petició de les autoritats espanyoles per activar l'ajuda d'urgència en favor dels bancs espanyols".

stats