Economia 06/06/2012

Brussel·les insisteix que cal estudiar la recapitalització directa als bancs, però recorda que ara és "impossible"

El comissari europeu del Mercat Interior i Serveis Financers, Michel Barnier, insisteix que cal estudiar-ho "seriosament"

Efe
2 min

Brussel·lesEl comissari europeu del Mercat Interior i Serveis Financers, Michel Barnier, ha insistit avui que s'ha d'estudiar "seriosament" l'opció d'usar els fons comunitaris de rescat per recapitalitzar directament els bancs, però ha recordat que és una cosa impossible a dia d'avui.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Jo crec que aquesta opció [...] hauria de ser estudiada seriosament per al futur, però avui no és possible", ha dit Barnier preguntat en una roda de premsa per la situació dels bancs espanyols.

Segons el comissari, abans de prendre cap decisió, el primer en el cas de la banca espanyola és tenir un "diagnòstic exacte" de la seva situació a través de l'auditoria encarregada pel govern del país.

"A Espanya avui la primera urgència és fer un diagnòstic exacte, que és el que estan fent les autoritats espanyoles amb auditors independents", ha assenyalat Barnier.

Segons el comissari, aquesta anàlisi ha d'oferir una imatge "precisa, detallada i amb xifres de la situació dels bancs a Espanya".

"A partir del diagnòstic detallat i seriós que està en curs, la situació espanyola [...] serà objecte de decisions complementàries", ha afegit.

Preguntat per l'opció de fer servir el fons europeu de rescat per donar suport directament als bancs, Barnier ha reiterat el missatge defensat en els últims dies per la Comissió Europea (CE).

L'executiu comunitari –tal com ha dit el president, José Manuel Durao Barroso, i el vicepresident econòmic, Olli Rehn– considera que aquesta idea ha de ser "seriosament estudiada per al futur", però recorda que a dia d'avui "no és possible".

Barnier, que avui ha presentat la seva proposta per a la gestió de futures crisis bancàries, ha deixat clar que aquestes idees "no tracten el cas de Bankia i dels bancs espanyols".

"Busquen precisament evitar una situació així en el futur", ha subratllat.

El comissari ha explicat que Europa està davant el desafiament de prendre, a la vegada, mesures d'"urgència" i altres de cara al futur perquè els problemes no es repeteixin.

En l'àmbit de les urgències, Barnier ha subratllat que la situació a Espanya s'aborda amb les accions que està prenent el govern espanyol, en què "nosaltres confiem".

stats