Brussel·les investiga la Comunitat de Madrid per irregularitats en la gestió de fons europeus

L'executiu comunitari interromp el pagament de 24 milions mentre ho estudia

La Comissió Europea ha "interromput" el pagament de 24 milions d'euros procedents del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per a projectes a la Comunitat de Madrid, mentre audita la gestió que el govern regional va realitzar d'altres partides dels mateixos fons en el període 2007-2013, en l'última etapa d'Esperanza Aguirre a la presidència.

"La Comissió ha detectat problemes d'auditoria relacionats amb alguns projectes cofinançats pel FEDER en la Comunitat de Madrid en el període 2007-2013", han informat a Europa Press fonts comunitàries.

Mentre s'aclareix l'expedient, el pagament de les sumes que podrien estar afectats per irregularitats han " quedat interromputs", "a l'espera del resultat de les anàlisis".

Brussel·les va contactar amb el ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques per ser l'autoritat competent en la gestió de fons europeus i li va sol·licitar que portés a terme "verificacions d'auditoria" i confirmés si l'ús que es va donar als fons en la Comunitat de Madrid compleix la normativa comunitària.

Des de l'executiu comunitari confirmen que han rebut informació del ministeri amb data de febrer de 2016, en resposta a la seva petició, però han eludit donar detalls sobre el seu contingut a l'espera de concloure el seu propi examen.

Més continguts de