Economia 11/06/2012

Brussel·les planeja limitar la retirada de dipòsits dels bancs per si Grècia deixa l'euro

Altres mesures que es plantegen són el control de capitals, controls fronterers i suspendre l'acord de Schengen

Reuters
1 min

Brussel·lesEls responsables econòmics europeus han discutit possibles limitacions de les retirades de dipòsits dels caixers automàtics, a més d'imposar controls fronterers i introduir controls de capitals a l'eurozona, com el pitjor escenari davant d'una eventual sortida de Grècia de l'euro, segons fonts oficials citades per Reuters.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquestes idees formen part d'un pla de contingència, però, segons han insistit aquestes fonts, es tracta només d'estar preparats davant de totes les eventualitats. El text de Reuters no especifica si les mesures es limitarien a Grècia o s'imposarien a tota l'eurozona.

Les discussions s'han allargat durant les últimes sis setmanes, a mesura que augmenten les possibilitats que la coalició d'esquerres Syriza guanyi les eleccions que se celebraran el proper diumenge 17 de juny, incrementant el risc que Grècia renegui de les mesures imposades per la 'troica' després dels rescats.

Segons aquestes fonts, els ministres de finances europeus –que formen l'Eurogrup– haurien discutit detalls d'aquestes opcions durant les seves trucades.

A més dels controls de retirada de diners en metàl·lic, els ministres haurien parlat d'una possible suspensió del tractat de Schengen –que permet viatjar per la UE sense visats.

stats