Economia 29/08/2012

Brussel·les recorda a Catalunya les "estrictes condicions fiscals" a canvi del rescat

La Comissió Europea assegura que observarà de prop la situació de les comunitats autònomes

Efe
2 min

Brussel·lesLa CE ha recordat aquest dimecres que Catalunya ha d'atenir-se a "estrictes condicions fiscals" a canvi de rebre ajuda del Fons de Liquiditat Autonòmic i complir amb l'objectiu de dèficit fixat, a l'hora que ha reiterat que la dotació del mecanisme d'ajuda és suficient per a les necessitats previstes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"La participació en aquest mecanisme està subjecta a l'acceptació d'estrictes condicions fiscals i això està en línia amb les nostres recomanacions específiques per país per a Espanya que van instar a un compliment estricte de la Llei d'Estabilitat Pressupostària i l'adopció de fortes mesures fiscals a nivell regional", ha afirmat el portaveu econòmic de la Comissió Europea (CE), Simon O'Connor.

L'executiu comunitari, que ha "pres nota" de la decisió de la Generalitat de Catalunya de demanar prestats 5.023 milions d'euros al Fons de Liquiditat Autonòmica, ha assegurat que observarà de prop els "desenvolupaments a nivell regional" en el marc del procediment per dèficit excessiu d'Espanya.

O'Connor ha confiat, això no obstant, que tant les regions com el govern espanyol compliran els objectius fixats per a aquest any, de l'1,5 % del PIB per a les regions i del 6,3 % a nivell general.

"Entenem que l'objectiu de dèficit que s'ha establert per a les comunitats autònomes d'Espanya segueix sent l'1,5 % del PIB per a aquest any i seguim confiant en què tots dos, tant el govern central i els regionals, adoptin i implementin totes les mesures necessàries per aconseguir aquest objectiu, i garantir que l'objectiu general descendeixi al 6,3 %, en línia amb les recomanacions per dèficit excessiu que va fer el Consell a Espanya el 10 de juliol", ha dit.

En qualsevol cas, la Comissió Europea seguirà observant de prop la situació a les comunitats autònomes, ha afegit.

"Entenem que els 18.000 milions d'euros que el govern espanyol ha reservat per al fons seran suficients per a les necessitats previstes", ha recalcat O'Connor en ser preguntat pel fet que la dotació del mecanisme estarà en la meitat després de les peticions del País Valencià, Múrcia i Catalunya.

stats