Economia 14/07/2012

El Bundesbank aconsella a Espanya que demani el rescat com a país

El president del banc central alemany, Jens Weidmann, demana a Espanya que no es limiti a demanar ajudes per al sector bancari

Efe
1 min

BerlínEl president del Bundesbank, el banc central alemany, Jens Weidmann, ha aconsellat a Espanya albergar-se sota el paraigua de rescat de l'euro com a país i no limitar-se a demanar ajudes per al seu sector bancari. "Els balanços bancaris són sempre també un mirall de tota l'economia", assenyala Weidmann en declaracions que publica avui el rotatiu econòmic Börsen Zeitung.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons la seva opinió Espanya arrossega problemes que necessiten una actuació urgent com l'elevada taxa d'atur i el greu dèficit financer de les seves autonomies. "El mercat del deute reaccionaria positivament si els inversors veiessin que les condicions del programa d'ajuts fossin més enllà del sector bancari", diu el president del Bundesbank que també destaca que els plans anunciats pel govern espanyol per afrontar la crisi demostren la necessitat de reformes radicals a Espanya .

El Bundestag (cambra baixa) votarà el proper 19 de juliol si dóna llum verda a la contribució alemanya a l'ajuda a la banca espanyola, un tràmit en el qual no s'esperen sobresalts ja que tant el Govern com els socialdemòcrates, el major partit de l'oposició, donaran suport la mesura.

Els ciutadans es mereixen explicacions per la crisi

Per la seva banda, el ministre alemany de Finances, Wolfgang Schäuble, ha reconegut que els ciutadans alemanys i europeus es mereixen explicacions clares sobre l'actual crisi financera, les causes i solucions, i ha admès que la classe política pateix d'una comunicació deficient cap a la ciutadania.

stats