Economia 31/03/2011

La CAM anuncia "conseqüències jurídiques" per la decisió dels altres socis de no integrar-se a Banco Base

La Caja del Mediterráneo, l'única que ha aprovat la integració, deixa clar que "no és responsable de la ruptura de l'acord"

Acn
2 min

BarcelonaLa Caja del Mediterráneo (CAM), l'única entitat que ha donat el seu "sí" al procés d'integració a Banco Base, ha anunciat "conseqüències jurídiques" a la decisió de les Assemblees Generals de Caja de Ahorros de Asturias (Cajastur), de Caja Cantabria i Caja Extremadura de desmarcar-se del procés. La CAM ha dit aquest dimecres a la nit un cop conegudes les decisions de la resta de socis que "lamenta profundament" que hagin abandonat el procés de segregació d'actius i integració "amb què s'havien compromès". L'entitat alacantina considera que "no s'ha produït cap circumstància nova amb posteritat a la firma del projecte" i adverteix que "continuarà endavant amb Banco Base". CAM ha anunciat aquest dimecres que la direcció de l'entitat ha començat a estudiar amb els seus assessors les "conseqüències jurídiques" de la decisió de les altres tres entitats bancàries d'abandonar el procés de fusió, així com "els drets que li poden correpondre per la ruptura dels acords". En aquest sentit, avisa que "efectuarà totes les reclamacions que procedeixin".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president de la CAM ja ha convocat el Consell d'Administració peruè analitzi noves possibilitats d'associació amb altres entitats per tal de compl8ir amb els requisits del Banc d'Espanya i del govern espanyol. Precisament les negatives de les altres tres entitats es deuen al fet que Banco Base veiés augmentada la seva necessitat de refinançament fins als 2.784 MEUR, ja que la CAM necessitava més de 1.300 MEUR més per superar els testos de la UE previstos per al mes de juny que l'any que ve.

Els tres socis de la CAM culpaven la caixa alacantina d'haver ocultat la situació real dels seus comptes i d'haver obligat a demanar més diners dels previstos a causa de la seva elevada morositat -prop del 9%- i la dependència del mercat immobiliari.

"No és responsable de la ruptura de l'acord"

Aquest dimecres, la caixa alacantina ha aprovat en assemblea general la integració i ha estat l'única que ho ha fet, ja que els altres socis s'han fet enrere. La CAM ha lamentat la decisió i s'ha defensat afirmant que "des del principi ha apostat per la viabilitat d'aquesta integració actuant amb transparència, lleialtat i responsabilitat". En aquest sentit, assegura que "ha fet esforços fins a l'últim moment per aconseguir culminar l'acord". Per tot això, la CAM no se sent "responsable de la ruptura de l'acord" i considera que "no existeixen arguments que justifiquin el canvi d'opinió de la resta de socis".

La CAM haurà de buscar un soci que es pugui fer càrrec de les seves necessitats de refinançament o sinó podria ser intervinguda pel Banc d'Espanya.

stats